Hallo!
Blijf op de hoogte en volg Denise
13 Oktober 2015 | Frankrijk, Nice
Zoals de meeste mensen in mijn directe omgeving inmiddels weten, ben ik voor de verandering maar weer een keer het land uit getrokken om mijn geluk ergens anders te beproeven. Bestemming: Het prachtige Nice aan de fantastische Côte d'Azur in soms regenachtig, maar nu zonnig Zuid Frankrijk.
Waarom Frankrijk? Ja, hoewel ik natuurlijk het liefst een enkeltje Amerika zou kopen, mag dat nu eenmaal niet...Maar gelukkig bestaat er zoiets als Schengen (nog wel, laten we ons gelukkig prijzen, dit maakt het leven zoveel makkelijker :P), wat betekent dat een enkeltje Frankrijk (bijvoorbeeld, voor mijn part probeert iemand anders te leven als een God in Italië - maar zo gaat het gezegde niet...) zo is gekocht.
Wat ga ik dan doen in Frankrijk? Tsja, dat valt nog te bezien. In ieder geval volg ik de komende drie weken een cursus Frans op een taalschool hier in de stad. De eerste dag (gisteren) maakte ik samen met 8 andere nieuwelingen een inschalingstest, bestaande uit een schriftelijke en mondelinge toets. Het ging verrassend goed en dus begon ik vanmorgen samen met maar liefst 4 andere nieuwelingen (waaronder een gepensioneerde Hollandse NOS journalist - pretty cool!) in een B1+/B2 klasje (volgens het Europese CEFR systeem waarbij A0 totaal beginner is en C2 vloeiend/moedertaal - B1+/B2 is dus best goed, al zeg ik het zelf :P). We zitten met 8 mensen in een klasje en krijgen les van Jean Philippe, een wat oudere, maar zeker aardige man. Het is best intensief, want de lessen zijn van 9.00u tot 12.20u met tussendoor een pauze van 20 minuten. Maar daar leer je van, haha, en dat is de bedoeling.
Waar verblijf ik? De komende 3 weken verblijf ik in een residentie (appartement) van de taalschool, midden in de stad. In principe kunnen er hier 9 studenten wonen, maar momenteel zitten er, mijzelf incluis, slechts 5. Ik heb een tweepersoonskamer, een balzaal met twee bedjes, twee interessant ogende Ikea kastjes, 1 bureau (vraag me niet waarom) en een balkon, die ik op het moment deel met niemand! Ik heb geen idee of er volgende week nog iemand komt, maar voorlopig is het heerlijk vertoeven hier. We delen 1 keuken en 2 badkamers en de mensen zijn aardig, dus het bevalt me prima. Helaas zijn ze in de straat bezig met de riolering of iets dergelijks (die gemeente met zijn projecten ook altijd...) en tegen mijn idee van Franse traditie beginnen de beste mannen om 7.00u 's ochtends...Beetje jammer, maar je kunt niet alles hebben...
Hoe lang blijf ik? Geen idee. Dat ligt er een beetje aan of ik hier werk kan vinden en hoe lang het me blijft bevallen. Ik weet het zelf ook nog niet en laat me graag leiden door dat wat ik tegenkom in het leven. Ik heb namelijk zo ook weer iets anders verzonnen. Verwacht me in ieder geval niet binnen een paar weken terug! :)
Nice is in één woord: Fantastisch. De stad ligt tussen de bergen en de zee, wat het een fantastische uitstraling geeft. Het heeft prachtige brede lanen en smalle straatjes en natuurlijk een boulevard langs het strand (wat vooral uit kiezels bestaat, maar waar toch veel gebruik van wordt gemaakt). Hoewel er een tram rijdt is het goed te belopen, en dat is precies wat ik de afgelopen middagen heb gedaan :). Gisteren kregen we een rondleiding door de stad. Hoewel de regen in bakken naar beneden kwam en niet iedereen er was, was het erg gezellig. En wat hebben we al een hoop gezien. Van het centrale plein, tot de boulevard, tot kleine straatjes en een ruïne bovenop de berg (nadat we door de regen over een glad en gevaarlijk trappetje naar boven waren gelopen). Er is van alles, en allemaal de moeite waard. (Dus kom zeker eens langs :P)
Liefs en groetjes,
Denise
13 Oktober 2015 - 17:36
Mam:
Hey meis,
Je bent net weg maar toch heb ik alweer uitgekeken naar je eerste verhaal. Fijn dat inmiddels de zon weer schijnt bij jou. Hier is het inmiddels flink koud maar ik weiger al een winterjas aan te trekken.
Leuk hoor om al wat van je eerste indrukken te lezen. Eerst inderdaad maar je inzet tijdens de cursus en op je vrije weekenden de toerist spelen. Verder zie je wel wat er op je pad komt. Veel plezier in ieder geval.
Liefs nam. -
13 Oktober 2015 - 17:54
Mam:
Ik bedoel natuurlijk....liefs mam! Heerlijk die autocorrectie! -
13 Oktober 2015 - 18:24
Iman:
Niks autocorrectie hoor, je moeder heeft gewoon een beetje te diep in het glaasje gekeken -
13 Oktober 2015 - 20:29
Irene:
Jeeehhh, daar ben je al! Heel veel plezier en ik kom met liefde langs als ik me weer op hetzelfde continent bevind. :)